Blogdetails

blog

Syrische hummus Recept

Recept voor Syrische hummus


Syrische hummus is een heerlijk en voedzaam traditioneel gerecht, bereid uit gekookte kikkererwten en een groep verse ingrediënten die het een onderscheidende smaak geven. Hummus wordt meestal geserveerd als onderdeel van het ontbijt of als tussendoortje met vers pitabroodje. Hier is een eenvoudig recept om Syrische hummus thuis te bereiden:


de onderdelen:

2 kopjes droge kikkererwten (of 2 blikjes gekookte kikkererwten)

1/2 kopje tahini

1/4 kop vers citroensap (ongeveer 2 citroenen)

2-3 teentjes geperste knoflook

1/4 kopje water (de hoeveelheid kan indien nodig worden verhoogd)

1/2 theelepel gemalen komijn

Zout, naar smaak

2-3 eetlepels olijfolie (voor garnering)

Gehakte peterselie (voor garnering)

Paprika of geroosterde pijnboompitten (optioneel voor garnering)

Methode:

Hummus bereiden:


Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, laat ze dan 8-12 uur of een hele nacht in water weken.

Giet de geweekte kikkererwten af ​​en was ze goed. Doe de kikkererwten vervolgens in een grote pan en bedek ze met water.

Kook de kikkererwten op middelhoog vuur tot ze gaar zijn (ongeveer 1-2 uur).

Giet de gekookte kikkererwten af ​​en laat ze iets afkoelen. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, laat ze dan uitlekken en was ze goed.

Syrische kikkererwten bereiden:


Voeg in een keukenmachine de gekookte kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook, komijn en zout toe.

Meng de ingrediënten tot er een glad deeg ontstaat.

Voeg tijdens het mixen geleidelijk water toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt (je kunt de hoeveelheid water naar wens aanpassen voor een zachtere of dikkere hummus).

Dwang:


Breng de kikkererwten over naar een serveerschaal en maak een kleine holte in het midden.

Druppel olijfolie in de buikholte en garneer indien gewenst met gehakte peterselie, paprikapoeder of geroosterde pijnboompitten.

advies:

Voor een gladdere hummus kun je de kikkererwten schillen nadat je ze hebt gekookt voordat je ze in de keukenmachine mengt.

Voor een optimale smaak kun je de hoeveelheid knoflook en citroensap aanpassen aan jouw persoonlijke smaak.

Conclusie

Syrische hummus is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat gemakkelijk thuis kan worden bereid. Het wordt gekenmerkt door zijn hoge voedingswaarde en heerlijke smaak, waardoor het een uitstekende keuze is om te serveren met pitabroodje of als onderdeel van een aperitieftafel. Probeer dit recept en geniet van de smaak van authentieke Syrische hummus.

Deel :

Alle categorieën